HTML Nedir?

Blog
HTML Nedir?

HTML Nedir?
HTML kod, kısaca “standart bir metin işaretleme dili” şeklinde tanımlanabilir. 90`lı yıllarda ortaya çıkan bu dijital dil, hiç şüphesiz internetin bugünkü işlevlerinin pek çoğunun temelini atmaya yardımcı olmuştur. Evrensel Açılımı “Hypertext Markup Language” şeklindedir. Türkçe Karşılık olarak” Hiper Metin İşaretleme Dili” ya da “Köprü Metni Biçimlendirme Dili” tabiri kullanılır.

Hiper Metin, bilgisayar gibi elektronik cihazların ekranında görüntülenen bir çeşit belge olarak tanımlanabilir. Sadece Yazıdan İbaret değildir ve video, fotoğraf, tablo gibi içerikleri de kapsar. Ayrıca sayfalar ve web siteler arasında köprü görev de görür. Hiper metin İşaretleme dili ise bu hipermetinleri hazırlamak için kullanılan kodlardan oluşan bir dildir. Sürekli geliştirilen bu dilin güncel olarak kullanılan son sürümü HTML5`tir.

Dijital Kodların yeni programlar yazmak ve çalıştırmak için kullanıldığı da doğrudur fakat HTML özellikleri itibariyle böyle bir işlevi yerine getiremez. Örneğin HTML kod yazma işlemi ile bir tarayıcı uygulaması yapılamaz ama o tarayıcının ekranında gösterilecek tüm içerikler hazırlanabilir. Bu nedenle bir programlama dili değil, işaretleme dilidir.

HTML Ne işe Yarar?
HTML kodu: Chrome, Safari, Firefox, Explorer gibi web tarayıcılarının okuyup anlamlandırabildiği bir dildir. Bu Dil de tarayıcılar ve “www” ile hayatımıza girmiştir. Bu sistemin temel iskeletini oluşturur. Kısaca HTML site kodu olarak kullanılır. Yani bir web sitesi yapılmasına yarar.

E-Ticaret blog, kurumsal ya  da kişisel fark etmeksizin tüm web sitelerin temel iskeletini bu işaretleme dili oluşturur. Birkaç etiketlerden oluşan bu kod dizisi, dinamikten ziyade statik bir web sitesi hazırlamaya yardımcı olur. CSS ve JavaSacript kodlarının da eklenmesi ile bu statik web sitesi, dinamik bir siteye dönüştürülebilir. HTML, asıl altyapıyı oluşturmaya yarar.

ADİXİ
Neler Sunar

Adobe Photoshop0
Adobe After Effects0
HTML5 & CSS30
Microsoft Visual Studio0
CorelDraw0
%100 Memnuniyet Garantisi0
Grafik Tasarım

Web site sayfanıza ait tasarım çalışması özgün olmasının yanında, kurumsal kimliğinizi yansıtmalı

Optimizasyon

Web Tasarım kodlaması yapılırken Google, Yandex, Bing, Yahoo ve diğer arama motorlarında üst sıralarda olmanız için optimize edilmeli, biz buna kısaca SEO diyoruz.

Web Programlama

Sağladığımız ASP.NET, MSSQL teknolojileri ile güncellenebilir. Siz müşterimizin Admin panelinden Web sitenizin %90 lık kısmını yönetebileceksiniz.

Esnek & Uyumluluk

Web siteniz tüm mobil cihazlarda (iPhone, iPad, Samsung v.b.) ve tüm tarayıcılarda (Chrome, IExplorer, Safari, v.b.) uygun şekilde çalışmalıdır.

Sosyal Medya & Reklam

Sosyal medyanın kullanım gücünü ve AdWords reklam optimizasyonu ile web sitesi daha global bir kitleye hitap etmelidir.

%100 Memnuniyet Garantisi

Web Tasarım konusunda 10 yıllık tecrübe edinen Adixi Reklam Ajansı sizlere çözüm ortaklığı konusunda en iyi hizmeti sunar.