İyi Reklam Nedir ?

Blog

      Reklam veren veya reklamı yapanlar da çok iyi bilirler ki iyi reklam her zaman ürünü, hizmeti anında sattıran reklamdır. Reklamın tek amacı vardır. O da bir ürünü, hizmetin bir an önce satılmasını sağlamak. Satmak istediğiniz ögeyi istediğiniz zaman fiyatta indirimler yaparak kolaylıkla satabilirsiniz.

     Ama alıcı kitlesindeki kişiler belli bir doyuma ulaştıktan sonra, o ürünü satamazsınız. Satacağınız ürünü çok satmanız için o ürünü kullanıcıya sevdirmeniz, bir daha almasını, sonra bir daha… Yani defalarca aldırmanız gerekir. İnsanlar bir ürünü sadece severse müptela olurlar.

İşte bu sevdirme işini yapacak tek etmende reklamdır…

     Reklamı yapılmış bir ürünü veya hizmeti insanlara sunuyorsanız istediğiniz satış rakamlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Reklamlı ürünü almak kullanıcıları mutlu edecek ve kendilerini ayrıcalıklı hissetmelerini sağlayacaktır. Bu ayrıcalığı bazen güler yüzünüzle reklam yaparak, bazen çeşitli yazısal medya organlarıyla veya kitle iletişim araçlarıyla reklam yaparak, bazense çeşitli indirimler yaparak gösterebilirsiniz. Bir web sitesi üzerine kurulmuş e-mağazalardan bahsediyorsak insanlar bir ürünü olması gerekenden ucuza alacağını söyleyerek veya promosyon çekleri vererek bu reklamı kolaylıkla yapabiliriz.

     Reklam sürecini tarihsel bir kalıba koymak yanlış olacağını söylesek hata yapmayız. İlk reklam faaliyeti kimi reklamcılara göre şeytanla başlamıştır. Hz. Adem ve Hz. Havva bu reklamda alıcı. Yasak elma ürün veya satılması gereken obje reklamcı ise şeytandır. Reklam sözü bir başka deyiş ile ikna etmek için kullanılan metafor ise bu elmayı yiyerek insanın ölümsüzlüğe kavuşmasıdır. Şeytan bu ilk reklam faaliyetinde başarıya ulaşarak işini başarıyla yerine getirmiş elmayı yedirerek (satarak)  başarılı bir reklam faaliyeti yürütmüştür. Reklam tarihsel süreçte en büyük süksesini kapitalizmin doğuşuyla yapmıştır. Daha sonra radyo ve televizyon gibi cihazların icadı önüne geçilmez bir hal almasını sağlamıştır.

     Bugün ise internetle sanal âlemde hızla yayılmıştır. Artık birçok büyüklü küçüklü firma reklamlarını internet sektörü üzerinde yapmaktadır. Bu reklam işlerini sağlayan pek çok profesyonel veya amatör kişi ya da gruplar vardır. Hemen hemen tüm reklam ajansları sanal ortamda da hizmet verecek konumdadır. Ayrıca sadece internetten hizmet veren birçok reklam ajansıda mevcuttur. Ancak Doğru bir reklam danışmanlığı, reklam kampanyalarınızın başarılı olmasını sağlayacaktır.

     Reklam vererek ürünlerini sattırmak isteyenlerin veya web sitesi’nin ziyaretçi sayısını artırmak isteyenler, artık çok iyi biliyorlar ki bu işi ancak iyi bir reklam danışmanı ile yapabilirler. Reklam ise sadece iyi olduğu sürece amacına ulaşır insanları ikna eder. Bu ikna sürecini sağlayabilecek kişiler ise bu konuda profesyonel olmuş kişilerdir. Siz bir reklam çalışması yaptırmak istiyorsanız reklamınızı yapacak ajansları veya web sitelerini daha önce başarıya ulaşmış ajansların veya web sitelerinin arasından seçerseniz başarıya ulaşma ihtimaliniz ürününüzü bir an önce pazarlama ihtimaliniz arttıkça artacaktır.


Unutmayın ki her zaman iyi olan başarıya ulaşır. Reklam da böyledir.

Her zaman iyi reklam çok sattıran reklamdır…

ADİXİ
Neler Sunar

Adobe Photoshop0
Adobe After Effects0
HTML5 & CSS30
Microsoft Visual Studio0
CorelDraw0
%100 Memnuniyet Garantisi0
Grafik Tasarım

Web site sayfanıza ait tasarım çalışması özgün olmasının yanında, kurumsal kimliğinizi yansıtmalı

Optimizasyon

Web Tasarım kodlaması yapılırken Google, Yandex, Bing, Yahoo ve diğer arama motorlarında üst sıralarda olmanız için optimize edilmeli, biz buna kısaca SEO diyoruz.

Web Programlama

Sağladığımız ASP.NET, MSSQL teknolojileri ile güncellenebilir. Siz müşterimizin Admin panelinden Web sitenizin %90 lık kısmını yönetebileceksiniz.

Esnek & Uyumluluk

Web siteniz tüm mobil cihazlarda (iPhone, iPad, Samsung v.b.) ve tüm tarayıcılarda (Chrome, IExplorer, Safari, v.b.) uygun şekilde çalışmalıdır.

Sosyal Medya & Reklam

Sosyal medyanın kullanım gücünü ve AdWords reklam optimizasyonu ile web sitesi daha global bir kitleye hitap etmelidir.

%100 Memnuniyet Garantisi

Web Tasarım konusunda 10 yıllık tecrübe edinen Adixi Reklam Ajansı sizlere çözüm ortaklığı konusunda en iyi hizmeti sunar.