Sosyal Medyanın Reklamlara Etkileri

Blog
Sosyal Medyanın Reklamlara Etkileri

İnternet kullanıcılarının en çok vakit geçirdiği mecralardan olan sosyal ağların, reklam faaliyetleri için yapılan çalışmalara nasıl etki ettiğini sizler için araştırdık. İnternet kullanıcılarının sosyal medya verilerine baktığımız zaman, bu mecralarda ne kadar süre harcandığını görebiliriz. Örneğin dünya genelinde Facebook kullanıcılarının bir günde harcadığı toplam zaman 5 milyarken, yine bir günlük istatistiğe göre Youtube’da izlenen video sayısı 100 milyon.

İnternetin en etkili ve en çok zaman geçirilen kısmı sosyal ağlar, binlerce hatta milyonlarca insana aynı anda ulaşabilen ve bilgiye en hızlı şekilde ulaştırabilen bir alan olduğu için reklam çalışmaları üzerinde de oldukça etkili. Birçok firma, müşterilerine ya da potansiyel müşterilerine ekonomik ve hızlı bir şekilde ulaşma yöntemi olarak sosyal medyayı kullanıyor. Kampanyanın bir parçası olan reklam filmi önce Youtube üzerinden internet seyircisiyle buluşturulup daha sonra da diğer sosyal ağlarda yayılması sağlanıyor.

Bu durumla Turkcell’in son reklam kampanyasında karşılaşmıştık: Turkcell’lioğulları adı verilen kampanyanın reklam filmi önce Youtube sayesinde izleyicilerle buluştu daha sonra Twitter’da reklam filminin konusu üzerine hashtagler oluşturuldu ve en son olarak televizyon kanallarında yayınlanmaya başlandı. Ülkemizde internetin bu kadar gelişmediği yıllarda da, firmalar reklam yapar ve hedef kitleye ulaştırmaya çalışırlardı fakat yapılan işler bu kadar hızlı yayılmazdı. Televizyon, gazete ya da radyo gibi kitle iletişim kanalları üzerinden yapılan reklamlar hızlı geri dönüşler aldıramadığı gibi yüksek maliyetlere de sebep oluğu için reklam ve tanıtım faaliyetleri için öncelikli olarak akla gelen ilk mecra internet olmaya başladı.

Artık neredeyse tüm firmalar, internetin gücünü kendilerine faydalı bir şekilde kullanıyor. Sadece firmalar ya da şirketler değil, siyaset kurumu bile internet dünyasıyla içli dışlı olmak üzere. Siyasi partiler yaptıkları etkinlikleri, gerçekleştirmek istedikleri işleri bu mecra sayesinde halkla buluşturuyor.

Geleneksel medyanın aksine oldukça ekonomik ve hızlı olan internet reklam, artık markaların bilinirliği ve tanınırlığını en çok artıran güç. Sosyal ağ devi olarak bilinen Facebook üzerinden yapılan bir reklam bile binlerce kullanıcıya ulaşarak; firmanın satış grafiğini yükseltmeye yetiyorsa, yapılan reklamlar hem ekonomik hem de en iyi geri dönüşleri aldırıyorsa, akıllı reklam yatırımı yapmak isteyen herkesin tek bir alternatifi kalıyor: sosyal medya reklamları.

Facebook reklamları, Twitter hashtagleri, Youtube videoları derken bir de bakıyoruz ki; reklam ve tanıtım faaliyetine girmiş olan firma, sosyal medyanın tüm ağlarını kullanarak bize kendini gösteriyor. Geleneksel medyanın alışılagelmiş reklam modellerini yıkıp kendi reklam modellerini bize sunan internet reklamları, sosyal medyanın gücüyle firmaları istenilen hedefe ulaştırmada en büyük güç olmaya devam ediyor.

ADİXİ
Neler Sunar

Adobe Photoshop0
Adobe After Effects0
HTML5 & CSS30
Microsoft Visual Studio0
CorelDraw0
%100 Memnuniyet Garantisi0
Grafik Tasarım

Web site sayfanıza ait tasarım çalışması özgün olmasının yanında, kurumsal kimliğinizi yansıtmalı

Optimizasyon

Web Tasarım kodlaması yapılırken Google, Yandex, Bing, Yahoo ve diğer arama motorlarında üst sıralarda olmanız için optimize edilmeli, biz buna kısaca SEO diyoruz.

Web Programlama

Sağladığımız ASP.NET, MSSQL teknolojileri ile güncellenebilir. Siz müşterimizin Admin panelinden Web sitenizin %90 lık kısmını yönetebileceksiniz.

Esnek & Uyumluluk

Web siteniz tüm mobil cihazlarda (iPhone, iPad, Samsung v.b.) ve tüm tarayıcılarda (Chrome, IExplorer, Safari, v.b.) uygun şekilde çalışmalıdır.

Sosyal Medya & Reklam

Sosyal medyanın kullanım gücünü ve AdWords reklam optimizasyonu ile web sitesi daha global bir kitleye hitap etmelidir.

%100 Memnuniyet Garantisi

Web Tasarım konusunda 10 yıllık tecrübe edinen Adixi Reklam Ajansı sizlere çözüm ortaklığı konusunda en iyi hizmeti sunar.