CSS Nedir?

Blog
CSS Nedir?

CSS Nedir?
CSS yani Cascading Style Sheeets internet sayfalarımızdaki görselliğe dair yapıları düzenleyebilmemize olanak sağlayan bir dildir. Sayfa içerisinde bulunan yazı karakterleri, arka planlar ya da butonlar CSS ile düzenlenebilir, renkler, boyutları, özellik ve konumları ayarlanabilir. Kısaca sitenin görselleştirilmesi için önemli bir dildir diyebiliriz.

CSS Ne İşe Yarar?
Yukarıda bahsettiğimiz tanımdan da anlaşılacağı üzere web sayfalarımızın görünümlerini, stillerini CSS ile düzenleyebiliyoruz. Örneğin Herhangi bir yere buton eklemek istersek farklı yerlerde formlar olusturmak istersek ya da sayfamızdaki görünümlere gölge katmak istersek CSS`i kullanmamız gerekiyor. Peki HTML kullanmak yeterli değil midir? İlla CSS kullanılmalı mı? Diye sorduğunuzu duyar gibiyiz.

Bir önceki “HTML Nedir” Yazımızda da bahsettiğimiz gibi HTML bir web sitesinin iskelet sistemi iken CSS daha çok o iskeletin üzerinde gördüğümüz dış görünümüdür. Daha çok dış görünüm özellikleri ile ilgili çalışan CSS, kurulan HTML sisteminin yapısını stilini ve görünümünü belirleyecektir.

ADİXİ
Neler Sunar

Adobe Photoshop0
Adobe After Effects0
HTML5 & CSS30
Microsoft Visual Studio0
CorelDraw0
%100 Memnuniyet Garantisi0
Grafik Tasarım

Web site sayfanıza ait tasarım çalışması özgün olmasının yanında, kurumsal kimliğinizi yansıtmalı

Optimizasyon

Web Tasarım kodlaması yapılırken Google, Yandex, Bing, Yahoo ve diğer arama motorlarında üst sıralarda olmanız için optimize edilmeli, biz buna kısaca SEO diyoruz.

Web Programlama

Sağladığımız ASP.NET, MSSQL teknolojileri ile güncellenebilir. Siz müşterimizin Admin panelinden Web sitenizin %90 lık kısmını yönetebileceksiniz.

Esnek & Uyumluluk

Web siteniz tüm mobil cihazlarda (iPhone, iPad, Samsung v.b.) ve tüm tarayıcılarda (Chrome, IExplorer, Safari, v.b.) uygun şekilde çalışmalıdır.

Sosyal Medya & Reklam

Sosyal medyanın kullanım gücünü ve AdWords reklam optimizasyonu ile web sitesi daha global bir kitleye hitap etmelidir.

%100 Memnuniyet Garantisi

Web Tasarım konusunda 10 yıllık tecrübe edinen Adixi Reklam Ajansı sizlere çözüm ortaklığı konusunda en iyi hizmeti sunar.